Horten vgs = BREEAM-NOR Outstanding

Horten vgs = BREEAM-NOR Outstanding

Horten videregående skole blir Norges høyeste miljøsertifiserte utdanningsbygg.

Tirsdag 22. mai kom sertifikatet som bekrefter at prosjekt nye Horten videregående skole har oppnådd BREEAM-NOR-sertifiseringsnivå Outstanding for design- og prosjekteringsfasen. Nye Horten videregående skole er miljøsertifisert for BREEAM-NOR Outstanding med bakgrunn i innovativ teknologi, materialbruk og gjennomtenkte helhetlige miljøvalg.

Erichsen & Horgen har vært med som teknisk rådgiver for fagene VVS, energi og BREEAM AP siden prosjektstart i 2015.

 - Det har vært veldig gøy å få være med på et prosjekt med så høye miljøambisjoner, forteller Nils Ivar Nilsen som har vært BREEAM-AP i prosjektet. Det har vært noen utfordringer underveis, men takket være en solid innsats og "dette får vi til-holdning" hos hele prosjekteringsgruppen og entreprenør har vi klart å oppnå nok poeng til karakteren Outstanding.

Den nye skolen bygges med plass til 1200 elever, 200 ansatte og en tannklinikk. Konseptet til prosjektet er et kompakt og rasjonelt skolebygg med utstrakt bruk av resirkulert stål og massivt tre som vil bidra til å redusere klimagassutslippene med 40 %.

 - Vi har lenge strebet etter høyt miljøfokus i våre byggeprosjekter og det er med stolthet vi viser frem sertifikatet med toppkarakteren BREEAM-NOR Outstanding. Vi har nå sertifisert 7 BREEAM-NOR bygg og har ytterligere 7 under prosjektering og er klare til å hjelpe enda flere byggherrer til å øke og oppfylle sine miljøambisjoner, sier Anna Svensson, seksjonsleder for Miljø og bygningsfysikk i Erichsen & Horgen.

Skolen skal være klar til skolestart i 2019.