Livsvitenskapsbygget til team ”Vev”

Livsvitenskapsbygget til team ”Vev”

Erichsen & Horgen ser frem til å jobbe med dette spennende prosjektet hvor vi vil ha ansvar innen VVS, energi, miljø og brannrådgivning.

I plan- og designkonkurransen om et nytt Livsvitenskapsbygg i i Gaustadbekkdalen gikk prosjekteringgruppen ”Vev” ut som vinnere. Prosjekteringsgruppen består av Ratio arkitekter, Erichsen & Horgen, Moe, Ing. Per Rasmussen og Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue.

Livsvitenskapsbygget vil ha et areal på 66.000 m2 og vil omfatte forsknings- og undervisningsbygg for biovitenskap, kjemi og farmasi.

Juryen sier at ”Vev” er vurdert å være konkurransens beste prosjekt, og å være det prosjektet som har best potensial for videreutvikling. ”Vev” er prosjektet som positivt utmerker seg ved sin enkle, tydelige og markante arkitektur. Det er et velformet bygg, med hovedvolumet som et lavtliggende fint vevd teppe, og med de to markante høyere tårnene som reiser seg over veven. I tillegg har gruppen ivaretatt det tverrfaglige i prosjektet og organiseringen.

Erichsen & Horgen ser frem til å jobbe med dette spennende prosjektet hvor vi vil ha ansvar innen VVS, energi, miljø og brannrådgivning.
 - Dette er et bygg som har tydelige energi- og miljømål, noe som passer oss veldig godt, sier Ida Bryn, avdelingsleder og partner i Erichsen & Horgen.  Hun forteller videre at bygget skal bygges som et «nesten nullenergihus», samt oppnå BREEAM NOR nivå Excellent. Dette må løses med en helhetlig tilnærming til miljø der alle fag bidrar. Energi- og miljøplanleggingen må ivareta alle hensyn til brukernes behov, samt ivareta godt inneklima både nå og ved senere endringer i bygget og samtidig oppnå svært lav energibruk og CO2 utslipp. Det vil involvere alle fag og prosesser fra første dag av planleggingen. For VVS betyr det å utvikle VVS løsninger som er svært fleksible, robuste og regulerbare uten å tape effektivitet