Prosjektet består av produksjonsarealer, kontorer, videreforedling, fryseavdeling, egen energisentral og separat renseanlegg. Anlegget har distribusjon av en rekke ulike medier som damp, vannbåren varme, komfort- og prosesskjøling, varme og trykkluft. Energisentralen består av kuldesentral med miljøvennlig arbeidsmediene karbondioksid og ammoniakk, dampproduksjon med energilagring i form av dampakkumulator og trykkluftsentral. Påbygg i to etasjer for luktrensing fra prosess med bla biofilter, UV og kullfilter. Luftmengde om lag 200.000m3.
Forprosjektet ble kjørt som VDC-prosjekt med utstrakt bruk av BIM, sammen med ICE-metodikk og 5D-simuleringer ved hjelp av koble BIM opp mot ISY CALCUS for kostnadsvurdering og SYNCHRO for framtidsvurdering. Utstrakt bruk av BIM fra forprosjektfasen via samspillsfase og detalj-/utførelsesfase. Detaljering av utstyr helt ned til alle følere fullt beriket for bruk i driftsfasen. Alle aktører har utvekslet informasjon via BIM og BIMsync er brukt som kommunikasjonsplattform. I et stort næringsmiddelprosjekt med veldige mye prosessutstyr og detaljer er det å se de samme tingene samtidig, i sanntid, i seg selv ekstremt kraftig og verdifullt.
VVS-tekniske anlegg/tjenester i prosjektet:
- Sanitæranlegg
- Varmeanlegg
- Dampanlegg
- Sprinkleranlegg
- Trykkluftanlegg
- Energisentral
- Kjøleanlegg
- Automatikk
- Luktrenseanlegg
Illustrasjoner: Arkitekt Cleve Broch AS