Vi inviterer til fagseminar tirsdag 8. november

Mann BIM 774
vm

Det digitale byggverket

Digitaliseringsbølgen feier over Norge. I byggebransjen ser vi dette gjennom økende krav til åpenBIM i prosjekter og da spesielt blant offentlige byggherrer. Hvor langt har vi kommet i denne digitaliseringsprosessen og hva skal til for at vi lykkes?

På årets seminar ser vi på alle mulighetene som ligger i det digitale byggverket. Vi har bl.a. fått med oss Anstein Skinnarland fra buildingSMART Norge og Jan Myhre fra Statsbygg som forteller om den siste utviklingen innen BIM og deres videre strategier. Vi får også høre om Tønsberg sykehus som er Norges mest offensive byggeprosjekt og om Urbygningen ved NMBU som har utmerket seg for sin bruk av BIM.

Foredragene starter kl. 17, men vi åpner dørene allerede kl. 16 for at dere skal få muligheten til å prøve 3D-briller, BIM på IPad/mobil, 3D printing og mye mer!

Vi avslutter kvelden med middag fra Sentralens spennende kjøkken!

Praktiske opplysninger:
Tid: Tirsdag 8. november. Dørene åpner kl. 16 og foredragene starter kl. 17. Vi avslutter kvelden med middag fra ca. 19:30. Gi beskjed om du ikke kan delta på middagen.
Sted: Sentralen, Øvre slottsgate 3, Oslo
Påmelding: Send en e-post til brj@erichsen-horgen.no, eller ring 22 02 63 00 innen fredag 4. november.

Last ned invitasjon her.

Agenda:

Hvilke muligheter ligger i BIM?
Hvilke kriterier ligger til grunn for å få et vellykket samspill i prosjekteringsgruppen gjennom BIM? Og hvilke effektiviseringsmuligheter/merverdi kan det gi for våre kunder?
Av Stian Østvoll Ingvaldsen, Ingeniør og BIM-ekspert & Søren Gedsø, sivilingeniør fra Erichsen & Horgen

Digitalt veikart - Digitaliseringen av BAE-næringen
Av Anstein Skinnarland, daglig leder buildingSMART Norge

Tønsberg sykehus – Norges mest offensive byggeprosjekt!
Hva er strategien bak 7D BIM-løsningen til Tønsbergprosjektet? Hvilken gevinst vil dette gi for prosjektgjennomføringen?
Av Inge Aarseth, Sykehusbygg

Digitaliseringens muligheter – Case: rehabiliteringen av Urbygningen ved NMBU
I dette innovative prosjektet har man tatt i bruk verktøy som scanning/lasermålinger, BIM under prosjektering og BIM-kiosker fra byggeplass. Hvordan kan man best utnytte BIM i rehabiliteringsprosjekter?
Av Audun Sandvold, Ingeniør og prosjektleder Erichsen & Horgen

åpenBIM – hvordan går det?
4 av de største offentlige byggherrene i Norge krever det nyeste formatet av åpenBIM (IFC4) i alle sine byggeprosjekter. Statsbygg, som en av driverne, forteller om hensikten bak og erfaringer så langt.
Av Jan Myhre, Direktør for faglig ressurssenter Statsbygg

Når mennesker møter teknologi
Med fokus på hva folk forventer av ny teknologi og digitalisering og hva det gjør med vår atferd.
Av Ole Petter Nyhaug, kreativ leder i Opinion